آیا دلار و سکه به روحانی اعتماد می‌کنند؟
بورس و اوراق بهادار، بازاریابی داخلی و خارجی، اقتصادی، مدیریت، بازرگانی، قوانین امور گمرکی
تبلیغات
آموزش تخصصی بازار مالی (بورس و اوراق بهادار - فارکس - طلا - بورس کالا - بورس نفت - بورس های بین المللی و....) بصورت کاملا" خصوصی و یا غیر خصوصی سئوالات و یا تقاضای خود را به آدرس hm.nazari20@gmail.com و یا hm.nazari20@yahoo.com ارسال کنید
آیا دلار و سکه به روحانی اعتماد می‌کنند؟
پنج شنبه 13 تير 1392 ساعت 3:0 | بازدید : 682 | نویسنده : حمید | ( نظرات )
آیا دلار و سکه به روحانی اعتماد می‌کنند؟

ارزش ریال در برابر دلار آمریکا در اوایل هفته قبل با گذشت تنها چند روز از برنده شدن حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری 7 درصد افزایش یافت. بهای سکه نیز در بازار داخلی تقریباً همین میزان کاهش ثبت کرده است

 به گزارش زندگی ارزش ریال در برابر دلار آمریکا در اوایل هفته قبل با گذشت تنها چند روز از برنده شدن حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری 7 درصد افزایش یافت. بهای سکه نیز در بازار داخلی تقریباً همین میزان کاهش ثبت کرده است. بهای هر گرم طلای 18 عیار بدون اجرت ساخت نیز نزدیک به همین میزان ارزش خود را از دست داده است. این میزان در مقایسه با کاهش کمتر از یک‌درصدی بهای جهانی طلا در این مدت قابل توجه است.
افت تقریباً 300‌تومانی قیمت دلار در این هفته البته نقش محوری در کاهش قیمت سکه و طلا داشته است. سکه در این مدت به طور متوسط 15 درصد ارزان شد. با توجه به کاهش مقطعی و هیجانی بیشتر قیمت سکه، افت قیمت‌ها برجسته‌تر نیز بوده است. در همین حال دلار نیز به سطوح پایین‌تری نیز دست یافت که البته ضمن به راه افتادن دوباره تقاضا برای خرید در کف قیمت، برخی نوسان‌های قیمتی را رقم زد.
بازار داخلی البته همچنان درگیر برخی انگیزه‌ها برای سفته‌بازی در بازار ارز و سکه است. در واقع ویژگی سیال بودن نقدینگی در این بازار و پویایی تقاضا و سوداگری در این عرصه که مدام در پی سود بردن بیشتر و عدم سکون است، موجب شده برخی این بازار را رها نکنند و باور نداشته باشند که می‌شود از این بازار خداحافظی کرد. در این بازار به گفته بهمنی 18 میلیارد دلار در اختیار مردم است. شرایط و خوش‌بینی‌ها اگر به گونه‌ای ‌رقم بخورد که امنیت سرمایه‌گذاری معطوف به بازارهای دیگری شود، خواه‌نا‌خواه نقدینگی‌های دلاری راهی به جز بازارهای دیگر نمی‌یابد. در این روزها آنچه دست به نقد است، کاسته شدن از انتظارات تورمی است. چیزی که بارها و بارها اجازه افت قیمت به سکه و دلار نمی‌داد. پدیده‌ای ‌که در تمامی بازارها از جمله بازار مسکن، خودرو، فولاد و سایر مصالح ساختمانی و همچنین نهاده‌های ‌مختلف صنعتی و کشاورزی چشم‌انداز دست یافتن به ثبات قیمت حتی در کوتاه‌مدت را نیز از میان برده بود. دمای ریال پیوسته بالا و بالاتر می‌رفت و بی‌اعتمادی بازار کالاها را در داخل کشور احاطه کرده بود. هفته آخر خرداد امسال، فضای اقتصادی را در پی تغییر فضای سیاسی و اجتماعی متحول کرد و این حقیقت که ثبات و خوش‌بین‌های سیاسی سنگ بنای اقتصاد موفق است، بار دیگر رخ نمایانده است.
با این حال می‌توان در خوش‌بینانه‌ترین حالت افت قیمت دلار را تا رسیدن به 3200 تومان در هفته‌های ‌پیش رو متصور بود. به گفته برخی از صرافان این میزان می‌تواند کف قیمتی برای دلار باشد تا ضمن حفظ فاصله حداقل 700‌تومانی با نرخ دلار مبادله‌ای ‌صرفه فعالیت‌های صادراتی را برای صادرکننده‌ها داشته باشد.
در شرایط فعلی همچنان اقتصاد در گیر واقعیت‌های موجود است و هنوز در فوندامنتال‌های اقتصادی کشور عملاً معجزه‌ای ‌رخ نداده است. تورم در مرز 30 درصد و حجم نقدینگی در محدوده 450 هزار میلیارد تومان است. خطوط اعتباری بانک مرکزی برای پروژه‌های ‌انجام‌شده مانند مسکن مهر با نقدینگی 45 هزار میلیارد‌تومانی که بر حجم نقدینگی کل کشور سر بار کرده، به فرجام خود نرسیده و برخی پروژه‌های ‌دیگر نیز برای دولت جدید تعهد ایجاد کرده است. از این رو نمی‌توان به واقعیت‌های اقتصادی کشور بی‌اعتنا ماند. هنوز در برخی شرکت‌های بورسی کشور استانداردهای حسابداری رعایت نشده و زیان انباشته را به جای سود انباشته محسوب کرده‌اند که سازمان بورس و سازمان حسابرسی برای جلوگیری از اخراج نکردن برخی شرکت‌ها از این بازار به این اتفاق با اغماض نگریسته‌اند. به گفته یکی از حسابرسان خبره کشور این اتفاق می‌تواند رقمی در حدود 16 هزار میلیارد تومان زیان به بازار بورس وارد کند.
 همچنان اقتصاد کشور در برخورد با رانت ارزی در هزار روز گذشته که برخی کارشناسان رقم آن را 50 میلیارد دلار ارزیابی می‌کنند، دچار شگفتی است.
از این رو به واقعیت‌های اقتصادی کشور که اشاره کوچکی به برخی از آنها شد، نمی‌توان با دیده اغماض نگریست و باید همچنان امکان سفته‌بازی در بازار‌های ‌غیر‌متشکل پولی را در شرایطی که بانک‌ها سود متناسب به سپرده‌های ‌بانکی نمی‌دهند، مورد توجه داشت.
سخن این است که آینده قیمتی سکه و دلار را در کوتاه‌مدت چگونه می‌توان با این شرایط ارزیابی کرد.
اول اینکه در برطرف کردن برخی نگرانی‌ها از مجموعه بازار باید به دور از برخی خوش‌بین‌های ظاهری به برخی احتمالات هم توجه کرد.
در این راستا می‌توان البته سناریوهای مختلفی را در این زمینه در نظر گرفت و میزان اثر‌گذاری و توانایی‌های دولت جدید را محک زد.
مخالفت‌ها و سازهای مخالف داخلی
با روی کار آمدن دولت جدید مخالفت‌ها و تقابل‌های ‌غیر‌قابل پیش‌بینی در مجموعه بخش‌های داخلی کشور برای به فعلیت رساندن آنچه که دولت منتخب با شعار به آنها روی کار آمده است، می‌تواند دوباره حساسیت‌های بازار را برانگیزد. این سخن از این رو مورد توجه است که دلارها در دست اشخاص غیر‌حرفه‌ای ‌و بی‌پشتوانه است که تا کسب اعتماد کافی به دولت از خیر فروش آن نمی‌گذرند.
متغیرهای اقتصادی
دوم اینکه باید برای کاسته شدن از فشار اثرات ناشی از متغیرهای افسار‌گسیخته اقتصادی و پولی تا ماه‌ها صبر کرد و حداقل به روند کاهشی احتمالی آنها مطمئن شد. بازار ارز بازار بسیار هوشیاری است.
نشست‌های آتی ایران و غرب
با روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید در آینده‌ای ‌نه‌چندان دور، غربی‌ها دور تازه‌ای ‌از سلسله‌نشست‌های معمول برای بررسی پرونده هسته‌ای ‌ایران را به جریان خواهند انداخت و در صورتی که دولت روحانی بتواند شکل و ماهیت این نشست‌ها را با تغییر ماهوی روبه‌رو کند، می‌تواند اعتماد بازار ارز و سکه را به خود جلب کند. در غیر این صورت با تکرار شمایل و ریخت فعلی این مذاکرات و سخن گفتن از عبارات «بن‌بست ایجاد کن»، دولت آتی نیز نخواهد توانست به توفیقی دست یابد و بازار داخلی را به بر‌طرف شدن نگرانی‌ها قانع سازد.



|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








تبلیغات
آموزش تخصصی بازار مالی (بورس و اوراق بهادار - فارکس - طلا - بورس کالا - بورس نفت - بورس های بین المللی و....) بصورت کاملا" خصوصی و یا غیر خصوصی سئوالات و یا تقاضای خود را به آدرس hm.nazari20@gmail.com و یا hm.nazari20@yahoo.com ارسال کنید
منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
نویسندگان
نظر سنجی

چه مطالبی را با توجه به اینکه وبلاگ اموزشی است نیاز است بیشتر به آن بپردازیم متشکرم

آرشیو مطالب
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 891
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 109

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 1765
:: باردید دیروز : 1624
:: بازدید هفته : 4281
:: بازدید ماه : 4842
:: بازدید سال : 4842
:: بازدید کلی : 183406